051 61 32 05 - 0475 444 856
Wat is Poldervarken?
Poldervarken wordt met vakkennis en toewijding gekweekt in een familiebedrijf, gelegen in de polders van Jabbeke. De hoeve, waar reeds vijf generaties zich toelegden op landbouw en veehouderij, is al decennia gespecialiseerd in het fokken van kwaliteitsvolle varkens.

Poldervarken kwam tot stand door een zorgvuldige selectie en een individuele zorg waarin aangepaste voeding, optimale hygiëne, voldoende bewegingsvrijheid en een algemeen welbehagen van de dieren centraal staan.

Het kwaliteitsvlees van Poldervarken valt dan ook op door een mooie textuur, een rijke smaak, en een heerlijke malsheid die behouden blijft na bereiding.
Optimale dierenzorg en controle
Het familiale bedrijf beschikt over een klein, hecht team dat met bezieling en passie door het echtpaar Peter en Els Vermeire-Gille wordt geleid. De hoeve is voorzien van een geavanceerde, computergestuurde infrastructuur met een maximale inzet van zelf geproduceerde groene energie.

Alle varkens zijn op de hoeve geboren en groeien op met een permanente controle van hun gezondheidstoestand. De dieren worden gevoederd met een uitgebalanceerde en gecertificeerde voeding die hun gezondheid ondersteunt.

Met het oog op de toekomst wordt er voortdurend gezocht naar verbeteringen van de infrastructuur zodat individuele en handmatige zorg vlot kunnen worden toegediend. Er wordt tevens gestreefd naar het vinden van een duurzaam evenwicht tussen meer bewegingsvrijheid, veiligheid, en een stressvrije omgeving voor de dieren.
Samenwerking met Sega-Meat
Poldervarken kent reeds verschillende jaren een exclusieve samenwerking met vleesversnijder en -groothandel Sega-Meat voor de verkoop van Poldervarken in heel Vlaanderen. Sinds de start van de samenwerking wordt er continu gesleuteld aan de kwaliteit en de smaak van het vlees door middel van aangepaste voeding en specifieke zorg toegespitst op het ras.

Poldervarken wordt gefokt met aandacht voor de bewuste consument, op zoek naar vlees van hogere kwaliteit dan het doorsnee varkensvlees. Een consument die zoekt naar varkensvlees met een authentieke, volle smaak, afkomstig van dieren die met zorg, respect en liefde voor het vak gekweekt zijn.

Hebt u interesse in Poldervarken en wenst u de hoeve te bezoeken? Neem dan contact op en leg een afspraak vast.